Levenskunst, beeldhouwer en marmer


Seneca Advies viert feest! En niet zo’n klein beetje ook! Met ingang van 1 januari 2011 is Seneca Advies Noloc en IEDP gecertificeerd. Over IEDP schreef ik eerder al een blog; hoe ‘Iedereen Elke Dag Plezier’ zo’n mooie aansprekende hedendaagse verwoording is van het humanistische gedachtegoed. Met name het aspect van de levenskunst met als motto ‘Maak van je leven een kunstwerk’.

Of zoals Erich Fromm het verwoorde, de mens is tegelijkertijd beeldhouwer en marmer. Wie de levenskunst wil leren, begint niet meteen met de directe beoefening van de kunst, maar moet er voorlopig als het ware –indirect- wat van opsteken. Eerst dienen veel andere dingen worden geleerd, die er ogenschijnlijk weinig mee te maken hebben, voordat men aan de kunst zelf kan beginnen.

Een timmermansleerling moet eerst leren schaven; wie piano wil leren spelen, begint met vingeroefeningen en bij de opleiding tot Zen-meester leert de discipel boogschieten, maar niet voordat hij geruime tijd ademhalingsoefeningen heeft gedaan.

Voor wie een meester in enige vorm van kunst wil worden, is het onontkoombaar zich daaraan te wijden of tenminste in nauwe relatie tot die kunst te leven. Zo ook met levenskunst. Je eigen persoonlijkheid wordt tot een instrument bij de beoefening van de kunst. Toegepast op de kunst der liefde, de levenskunst betekent dit dat iedereen die een meester in deze kunst wil worden, vroeg dient te beginnen met het oefenen van discipline, concentratie, geduld en toewijding in alle fasen van het bestaan. Levenskunst dus!

Maar goed, ik wijk af van mijn initiële blog-intentie. Hoewel ik graag nog een keer op levenskunst (met name aan de hand van Joep Dohmen) terugkom in een volgende blog. Noloc

Naast IEDP is Seneca Advies dus ook gecertificeerd door de Noloc, de Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseur Outplacement consultants en Carrière coaches als Erkend Loopbaan Professional.

En dat moet gevierd worden! De kunst van Iedereen Elke Dag Plezier is een houdingsaspect, elke dag opnieuw. Een loopbaanprofessional worden en zijn vergt kennis, vaardigheid en reflectie. Ik heb een kunstwerk gemaakt van mijn (levens)loopbaan en sta even stil bij mijn succes. En voor dat ik mijn beitel weer ter hand neem en verder beitel, schaaf en schuur aan mijn volgende vorm, wil ik mijn huidige vorm vieren en delen.

Solliciteren via LinkedIn Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg

Solliciteren via LinkedIn

Seneca Advies geeft daarom vijf exemplaren weg van het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ (over het vinden van werk en opdrachten) aan fans van Seneca Advies via Facebook.

Klik door via onderstaande button en klik op ‘Vind ik leuk’! Dan weet ik dat jij deelt in mijn vreugde en succes en maak jij als dank voor jouw waardering kans op een gratis exemplaar ‘Solliciteren via LinkedIn’ van Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg. Je mag ook natuurlijk een kijkje nemen op de Seneca Advies website en daar op ‘Vind ik leuk’! klikken.

Seneca Advies op facebook

Klik hier voor Seneca Advies op facebook

Advertenties

Over Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching by Amy van Son

Seneca Advies | 026 | Loopbaanbegeleiding | Coaching | Independent thinker | Positive | Wide range of perspective | Human, and you?
Dit bericht werd geplaatst in Amy van Son, Carrièremanagement, Facebook, Humanisme, IEDP, Leren, Leven als kunstwerk, Seneca Advies en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s