Amy’s vijf over ondernemerschap!


VictorMundi.com, hét online businessplatform voor zzp’ers, freelancers interimmers en ondernemers stelt vijf ondernemersvragen aan Amy van Son.

Victor Mundi is Latijn voor wereldveroveraar en VictorMundi.com is het businessplatform voor iedereen die zelfstandig wil ondernemen. Een wereldwijd netwerk dat samenwerken en zakendoen combineert met een geautomatiseerde bedrijfsadministratie.

Benieuwd naar de antwoorden van Amy? Lees hier verder!

Over de ondernemer. Wie ben je en wat doe je?

“Maak van je leven een kunstwerk!’

“Ik ben Amy van Son en met mijn bedrijf Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching help ik mensen om richting te vinden in hun (levens)loopbaan, of kort gezegd het vinden van zingeving. Daarbij zet ik al mijn kennis en vaardigheden in, die ik in mijn eigen leven heb opgedaan. ”

“Dat wil zeggen; ik coach en adviseer ‘harde informatie’ bijvoorbeeld op het gebied van sociale wetgeving, arbeidsrecht of ergonomie en werkplekinrichting en ik coach en adviseer ‘zacht’ op persoonlijke ontwikkeling, timemanagement, koers zoeken om ieders potentieel aan te kunnen spreken.”

“Mijn motto voor iedereen is ‘Maak van je leven een kunstwerk’. Gebaseerd op de humanistische grondslag. Naast de persoonlijke begeleiding van mensen binnen en buiten organisaties, verzorg ik ook workshops en trainingen op het gebied van Personal Branding, LinkedIn en Twitter. Mijn interesses liggen onder meer op het gebied van mensen en kunst & cultuur. Daarom heb ik me ook verbonden als vrijwilliger aan het Humanistisch Verbond Arnhem e.o. (Social Media Coordinator) en VPRO’s 3voor12 Arnhem Nijmegen (Muziekrecensent).”
  

Waarom en wanneer ben je voor jezelf begonnen?
“Mijn eerste stappen als ondernemer heb ik in 2010 gezet. Echter het potentieel is al veel langer aanwezig. In functies als P&O functionaris of HRM adviseur opereer je vaak al zelfstandig en heb je je eigen strategie en werkwijze waarmee je de organisatie en mensen met elkaar wilt verbinden, binnen de gegeven doelstellingen weliswaar.”

“Vrijheid is één van mijn werkwaarden en ik bemerkte dat ik niet langer daar wilde zijn waar een werkgever mij ‘bedacht’ had, niet qua inhoud van de werkzaamheden en ook niet qua locatie of tijd. De volgende vanzelfsprekende stap was om een eigen onderneming te starten. Ik wilde wel met een duidelijke dienst naar buiten treden. Ik ben een echte generalist, daar maak ik nu dankbaar gebruik van binnen mijn loopbaantrajecten.”

“Echter een keuze maken in welke richting mijn onderneming zich zou profileren heeft even incubatietijd nodig gehad. De rode draad in mijn leven is andere mensen helpen, daar word ik blij van, je creëert er ruimte mee, plezier en nieuwe mogelijkheden. Ik zie mezelf als een middel om andermans doelen te bereiken. Dat is waar ik goed in ben, ik leef als het ware mijn eigen levens- en werkwaarden. Als je werk doet wat je echt leuk vindt, werk je geen dag meer in je leven.”

Kun je jouw product of dienst omschrijven? Waar richt het zich op?
“Mijn diensten zijn divers. Afhankelijk van de vraag, het probleem of de wens van de klant of opdrachtgever bied ik verschillende trajecten of ontwerp ik een op de persoon toegesneden traject. Denk daarbij aan loopbaanbegeleiding richting een nieuw energiegevend toekomstperspectief, waarin we samen op zoek gaan naar unieke persoonlijke levenswaarden en intrinsieke motivatie. De arbeidsloopbaan wordt bekeken vanuit de levensloop.”

“Met deze ingrediënten richten we ons samen op de creatieve vermogens van het individu en zoeken naar zingeving in werk of activiteiten waarbij er meerdere aspecten van de mens aan bod komen. Dat is ook de reden dat mijn onderneming de naam draagt van de oude Romeinse filosoof Lucius Annaeus Seneca. Een belangrijke rol in zijn werk speelt de innerlijke vrijheid en autonomie. Met andere woorden:
~Een mens moet de vrijhoud behouden om zelf (d.w.z. zijn of haar eigen reden) te kunnen beslissen wat hij of zij doet en zich niet laten leiden door wat anderen van ons vinden.~”

“Vanuit deze filosofie en met het humanistische gedachtegoed ‘Maak van je leven een kunstwerk’ maak ik een cross-over naar de hedendaagse tijd van Personal Branding, Social Media, LinkedIn en Twitter. En dat werkt bijzonder prettig, een mooie mix van zelfreflectie en ontwikkeling en inzichten die zoveel energie geven dat de actie binnen handbereik ligt.”

“Andere diensten zijn ondermeer Jobmarketing; het nieuwe solliciteren met LinkedIn en Twitter, Re-integratie en vitaliteit, Carrièremanagement en Zelfstandigen activering. Ter ondersteuning van al deze trajecten maak ik gecertificeerd gebruik van de iScreen Competentiematcher, een online testinstrument waarmee meer dan zeventig competenties in kaart kunnen worden gebracht op het gebied van intellectuele capaciteiten, persoonlijke en inter-persoonlijke kwaliteiten (communicatie) en managementstijlen en leiderschap. Een geweldig instrument gecombineerd met een gedegen loopbaantraject, dat maakt dat een traject bij Seneca Advies een wezenlijke verandering teweeg brengt waar je jaren plezier aan kunt beleven.”

“Over plezier gesproken, Seneca Advies heeft onlangs het IEDP-certificaat verworven. Ik kies dan ook voor plezier als essentiële samenwerkingsvoorwaarde. Plezierig samenwerken is daarmee gegarandeerd voor zowel cliënten als opdrachtgevers. Meer daarover vind je op mijn site www.seneca-advies.nl.”

Waar staat jouw onderneming over 5 jaar?
“Vijf jaar is een hele lange tijd in mijn beleving, mensenlevens kunnen veranderen van de één op de andere dag. Maar over vijf jaar is Seneca Advies een begrip in Arnhem en omgeving vanwege de visie, de werkwijze en de resultaten.”
 

Heb je misschien, vanuit jouw expertise, nog een handige tip(s) voor de collega zzp’er?
“Toon de bereidheid om te leren en te durven. Of zoals Seneca zei; ~Het is niet omdat de dingen moeilijk zijn dat wij niet durven, het is omdat wij niet durven dat de dingen moeilijk zijn.~ Leer van anderen die jou voor zijn gegaan, maar heb ook vertrouwen in je eigen kunnen.”

“Want wat je nu als zelfstandig ondernemer aan het doen bent, deed je wellicht al jaren voor een werkgever of een andere ’zelfstandige ondernemer’. Met evenveel focus op het resultaat en de bereidheid om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.”

“Met de bereidheid om te leren en te durven,
open je een bron van inspiratie en creatie.”

Zie hier het blog op Victor Mundi!

Advertenties

Over Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching by Amy van Son

Seneca Advies | 026 | Loopbaanbegeleiding | Coaching | Independent thinker | Positive | Wide range of perspective | Human, and you?
Dit bericht werd geplaatst in Amy van Son, autonomie, Carrièremanagement, Coaching, Competentiematcher, Het nieuwe solliciteren, Humanistisch Verbond Arnhem, IEDP, innerlijke vrijheid, iScreen, jobmarketing, Leven als kunstwerk, linkedin, loopbaanadviseur, Loopbaantraject, Lucius Annaeus Seneca, Personal Branding, Plezier, Positief, Seneca Advies, Toekomst, Twitter, VictorMundi.com, VPRO 3voor12 Arnhem Nijmegen, Vrijwilligerswerk, zelfstandig ondernemer en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amy’s vijf over ondernemerschap!

  1. Pingback: Tweets that mention Amy’s vijf over ondernemerschap! | Seneca Advies -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s