Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP)


IEDPIedereen elke dag plezier! Dat is nu een uitspraak waar ik helemaal vrolijk van wordt. Iedereen elke dag plezier is een initiatief van Michiel Drijber.

Op de website van IEDP staat te lezen; ‘IEDP is een verzamelplaats van en voor gelijkgestemden. Mensen die vooruit willen denken èn doen. Mensen die bereid zijn elkaar te helpen en te motiveren. Mensen die inzien dat kansen in de toekomst liggen, niet in het verleden.

Mensen die kijken naar wat ze (nog) wel hebben, en daarop hun toekomst willen bouwen. Mensen die inzien dat groeien en bouwen alleen lukt als je positief, onbevangen en open in het leven staat. Mensen die zich hiervan iedere dag opnieuw weer bewust zijn, en ook iets doen met dit bewustzijn.

Mensen die bereid zijn om te delen, en daardoor hun krachten bundelen. Mensen die beslissingen durven te nemen, vanuit het besef dat stilstand zeker geen vooruitgang is. IEDP zet zich vol enthousiasme af tegen de somberheid van deze tijd. De actuele drama’s zijn veroorzaakt door mensen en zullen dus ook door mensen moeten worden opgelost. Jij, wij, iedereen.’

En dat stemt mij ook vrolijk. Ik vind IEDP een moderne en aansprekende variant op het humanistisch gedachtegoed;

  • De grondslag: Het humanisme is een levensbeschouwing die uitgaat van de waardigheid van mensen en haar inspiratie vindt in menselijke vermogens. Lees verder
  • De maatschappelijke component: Het humanisme is een politiek-moreel streven. Lees verder
  • De persoonlijke component: Het humanisme omvat het streven naar een goed, mooi en zinvol persoonlijk leven. Lees verder

Seneca Advies heeft zich dan ook aangemeld voor certificering door Iedereen Elke Dag Plezier! Omdat ik helemaal achter dit gedachtegoed sta. Ook in mijn loopbaantrajecten waarin ik ondermeer mensen bevraag over hun levenswaarden, komt bijna altijd ‘PLEZIER’ als een levenswaarde aan bod.

Iedereen wil ook elke dag plezier, dat maakt het leven aangenaam en luchtig, geeft energie en inspireert, maakt van donker licht en van zwaar op de hand, lichtvoetig. Plezier creëert ruimte, laat je ogen twinkelen en maakt je toegankelijker voor anderen. Plezier bij anderen laat jou ook genieten! Plezier maakt van je leven een kunstwerk.

Binnenkort hangt er bij Seneca Advies een mooi certificaat aan de muur, niet dat dit zo belangrijk is, maar wel omdat iedereen die hier binnengaat herinnerd wordt dat ‘IEDEREEN RECHT HEEFT OP ELKE DAG PLEZIER’!

Advertenties

Over Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching by Amy van Son

Seneca Advies | 026 | Loopbaanbegeleiding | Coaching | Independent thinker | Positive | Wide range of perspective | Human, and you?
Dit bericht werd geplaatst in Amy van Son, Bewustzijn, Coaching, creatie en inspiratie, denken èn doen, Humanisme, Iedereen Elke Dag Plezier, IEDP, Leren, Leven als kunstwerk, Loopbaanbegeleiding, Michiel Drijber, Onbevangen, open staan voor, Plezier, Positief, Seneca Advies, Toekomst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP)

  1. wat een mooi verhaal! geweldig dat je het meteen doorvertaalt naar humanisme, je eigen werk en overtuiging. je bent een topper en een super-ambassadeur! met plezier, Michiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s