De beste manier om iets te leren is er les in te geven #2


Netwerken en Social Media

 

Eerder vertelde ik al op WordPress, dat als je iets wil leren je er les in moet gaan geven. Toen refereerde ik aan het opzetten van een blog op WordPress. Dit eerdere blogverhaal en de toevoeging van categorieën en tags, leverde de eerste dag en de dagen erna behoorlijk veel hits op mijn website op. Met name op het woord ‘leren’! Hierdoor werd vervolgens een domino-effect gecreëerd op al mijn Social Media sites, zoals LinkedIn, Twitter en mijn bedrijfsprofiel op Facebook. Leve de weblog en WordPress mag ik wel zeggen. Ik twitterde mijn blog en plaatste links op LinkedIn en mijn Facebook pagina. Een week later, en natuurlijk gaat dat niet vanzelf je moet er ook wat voor doen, was ik voorzien van verschillende interessante PDF’s waaronder; E-book, wordt succesvol via LinkedIn, E-book Zaken doen via Twitter, Succesvolle zoekmachinemarketing, Lifehacking (timemanagement) en Personal Branding op LinkedIn en Twitter.

Binnen no-time had ik dus alle informatie om mijn Social Media instrumenten nog beter in te gaan zetten en daar mee aan de slag te gaan. En dat allemaal gratis en voor niets! Het enige dat daarvoor nodig was, dat ik me openstelde om die informatie te ontvangen en dat ik er in geloofde dat ik daarmee succesvoller zou worden op en met Social Media. Sleutelwoorden zijn dus; open-staan-voor, leren en gratis!

Zoals ik al repte ‘Als je iets wil leren, moet je er les in gaan geven.’ En dat is dus de volgende stap. Zoals je wellicht al begreep heb ik een bedrijf voor loopbaanadvisering en coaching, Seneca Advies. Deze diensten staan bekend als individuele begeleidingstrajecten op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Echter zo’n stap maken om hulp te zoeken bij werkgerelateerde of privé- wensen, vragen en gedachten, heeft ‘incubatietijd’ nodig. De wijze waarop ik openstond voor Social Media, de kwaliteitseisen die ik daar aan stelden, nl. ik wilde er voldoende van weten dat ik er ook les in kon gaan geven, leverde zoveel informatie en energie op dat de stap daarna snel gemaakt was. Een eerste zaadje is geplant en nu dat zaadje ‘incubatietijd’ geven.

Vorige week belegde ik een afspraak met het instituut Echo Homebase. Voorheen bekend als het PMT, een organisatie waar militairen in Nederland maar ook op uitzending zich thuis kunnen voelen en zich kunnen ontspannen. Deze huizen worden gebruikt om bijvoorbeeld te lunchen, even in een huiselijke omgeving te vertoeven of een goed gesprek te voeren. Mijn idee om daar gratis workshops te geven voor militairen om ze te informeren over de mogelijkheden van Social Media werd daar zeer positief ontvangen. Zeker in het licht van de laatste berichten dat de overheid voornemens is 10.000 personeelsleden te ontslaan. Voor mij een volgende stap in de goede richting. Zo dwong ik mijzelf om nog beter te worden in het werken met Social Media, ik ga er tenslotte les in geven en daarnaast creëerde ik een platform om mijn individuele dienstverlening namelijk Loopbaanadvisering en Coaching onder de aandacht te brengen. En dat alles onder dezelfde voorwaarden waaronder de informatie naar mij toe is gekomen; open staan voor, leren en gratis. Ik blijf een middel om andermans doelen te bereiken en zo is de cirkel weer rond. Als je wat wil leren, moet je er les in gaan geven… het liefst gratis!

Advertenties

Over Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching by Amy van Son

Seneca Advies | 026 | Loopbaanbegeleiding | Coaching | Independent thinker | Positive | Wide range of perspective | Human, and you?
Dit bericht werd geplaatst in Amy van Son, Coaching, Leren, Loopbaanbegeleiding, Loopbaantraject, open staan voor, Seneca Advies en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De beste manier om iets te leren is er les in te geven #2

  1. Pingback: De beste manier om iets te leren is er les in te geven… | Seneca Advies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s