De beste manier om iets te leren is er les in te geven…


Leren en les geven

…en zo begint weer een nieuwe zoektocht naar de mogelijkheden van het world wide web en Social Media. Al enige tijd liep ik rond met het idee om voor mezelf te beginnen. Ik zag mezelf doorgaans als een ‘generalist’ oftewel iemand die weinig weet van veel. Dat altijd nog liever dan een specialist, iemand die veel weet van weinig. Bij spelletjes als Trivial Pursuit had ik altijd als eerste mijn bakje vol, maar dat is winst in de gezelligheidsfeer, wat niet altijd leidde tot gezelligheid. Mijn loopbaan en ook mijn levensloop lijkt op die van 12 ambachten en 13 ongelukken en eigenlijk toch ook weer niet.  Ik bleek een organisator, inspirator en als de titel zou bestaan, een oplossingsdeskundige. En dan vooral voor anderen… mijn eigen doelen had ik niet zo scherp, als ik de ander maar vooruit kon helpen dan was ik in mijn nopjes. Ook in mijn werkleven heb ik menig kooltje uit vuurtjes gehaald, mezelf als dwarsligger geponeerd in de naam van de redelijkheid en de billijkheid. Of meebewogen, tot het moment daar was om spijkers met koppen te slaan.

De laatste jaren leek het werkbare leven steeds meer een uitputtingslag en sleepte ik me iedere dag weer naar de plek waar mijn werkgever mij bedacht had. Een jaar geleden kwam daar een ommekeer, nu was het toch maar eens tijd om ‘iets’ voor mezelf te beginnen. Maar wat? Dat zal menig generalist zich hebben afgevraagd. Natuurlijk had ik een jarenlange ervaring in de HRM om op te bogen, maar waar was ik nu echt goed in en waarvan kreeg ik nu echt energie? … lightbulbmoment… natuurlijk dat was het… anderen helpen… dat was nu eenmaal de rode draad in mijn leven. ik ben een middel om andermans doelen te bereiken en ik mag zeggen daar ben ik heel tevreden mee! Inmiddels staat Seneca Advies, Loopbaanbegeleiding en Coaching in de steigers. De komende weken worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. En niet in de laatste plaats het gebruik van Social Media voor je eigen onderneming. In een korte tijd zijn de mogelijkheden voor Social Media voor mij ongekend te noemen. Ik dacht dat ik wel het een en ander wist, maar …. Door de bomen het bos nog zien, dat is nu mijn doel en opeens herinner ik het me weer; ‘als je iets wil leren, moet je er les in gaan geven’. Nu ben ik nog steeds eerdergenoemde generalist, maar met mijn doel ‘anderen helpen’ in het achterhoofd, zie hier mijn eerste blog op WordPress. Ik hoop binnenkort iemand anders hierin ook weer wegwijs te kunnen maken! Mijn Prezi introductie van Seneca Advies, Loopbaanbegeleiding en Coaching is in ieder geval al wel klaar!

http://prezi.com/qicrkf6cjc67/introductie-seneca-advies-loopbaanbegeleiding-coaching/

Lees ook deel 2 van ‘hij die lesgeeft, leert’ https://senecaadvies.wordpress.com/2010/12/13/als-je-iets-wil-leren-moet-je-er-les-in-gaan-geven-2/

Advertenties

Over Seneca Advies Loopbaanbegeleiding en Coaching by Amy van Son

Seneca Advies | 026 | Loopbaanbegeleiding | Coaching | Independent thinker | Positive | Wide range of perspective | Human, and you?
Dit bericht werd geplaatst in Loopbaanbegeleiding en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s